Pages

Un produs Blogger.

marți, 2 aprilie 2013

De ce se plang oamenii?

Cum adica de ce se plang oamenii? Pentru ca au probleme, nu au suficienti bani, neintelegeri in familie, nu reusesc sa ajunga unde si-au propus si multe altele.

Sunt multe persoane care se plang, se plang si iar se plang sub pretextul ca "se descarca". Eu nu vad cu ce te poate ajuta "descarcatul asta" la rezolvarea problemei respective, in timpul ala in care tu te plangi ai putea sa iti pui creierul la contributie pentru a putea rezolva problema respectiva.

Sunt oameni care merg la job pentru a face bani, doar pentru a face bani. Ce vreau sa subliniez aici este ca nu au pic de pasiune pentru acel job. Am intalnit si chiar am lucrat cu astfel de persoane, faceau totul in scarba doar sa fie lucrul facut fara sa conteze calitatea acelui lucru. Eu sunt o fire sociabila si am intrat in vorba cu persoana respectiva legand o discutie despre viata in general, de ce totul merge din ce in ce mai rau etc, si printre discutii a zis ca nu ii mai ajung banii cum ii ajungeau odata, cu greu ii ajung de la o luna la alta. Nu ma mirat sa aud asta si va zic si de ce. Lumea se invarte in jurul nostru pentru ca sistemul este facut de asa natura incat sa avem nevoie fiecare in parte de serviciile altora. Tu, ca om al societatii zilnic te lovesti de alti oameni care iti pot satisface necesitatile. Sa luam un exemplu, masina ta necesita o vizita la un service pentru o revizie sau defectiune iar pentru asta te vei duce acolo unde ai siguranta ca masina ta va avea parte de atentia cea mai mare pentru a avea parte de un lucru bine facut. Un lucru bine facut iese de pe mana unui om care pune si putin suflet in meseria lui, iar cel ce face treaba in scarba va avea un client mai putin in cazul nostru, si deaici pleaca toate probleme, bani mai putini, cand vin facturile apare stresul, nu acorzi atentia cuvenita familiei pentru ca te macina gandurile si la un momentdat nu mai vezi nici-o portita de scapare. In momentul respectiv nu iti mai ramane decat o singura optiune, sa te plangi, atunci chiar ai dreptul sa te plangi, dar doar atunci cand ai cautat si gasit toate variantele, toate posibilitatile si absolut toate nu au dus nicaieri.

Toate persoanele astea plangacioase vin de pe usile liceelor, termina liceul, sunt satui de carte si de scoala, nici nu vor sa auda de facultate dar habar nu au ce sa faca si unde sa apuce, pentru ca nu stiu nimic. Ce le ramane de facut, sa isi caute un job care sa corespunda studiilor, pentru a face bani.Asa ajungi sa faci ceva ce nu iti place, doar de nevoie. Pobabil prima data dai vina pe copil insa eu sunt de parere ca este 100% vina parintilor pentru ca nu au avut o relatie deschisa si nu au acordat atentia cuvenita copilului.

 

Florescu Lucian

Mai e loc de unu

Inca unu si ma duc

Ce a mai scris Pato intre timp?